Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم چند سالی است که در شهرهایی مانند قم بارش برف بسیار کاهش پیدا کرده و می‌توان گفت دیگر برفی در این مناطق نمی‌بارد و در اثر همین خشکسالی و تغییر الگوی بارش، باران جای برف را گرفته است.

مناطقی همچون روستای فردو به دلیل وجود قله برف انبار که یکی از قله‎‌های برف گیر کشور محسوب می‌شود، دارای آب و هوای به شدت متفاوتی با داخل شهر قم است و همین امر موجب این شده که در فصل زمستان قمی‌ها برای دیدن برف و تفریحات زمستانی برای رفتن به قله برف انبار از روستای فردو عبور کنند که این موضوع اعتراض فردویی‌ها را برانگیخته!

چرا فردویی‌ها نمی‌خواهند قمی‌ها به آنجا بروند؟

مدت‌ها پیش در فصل زمستان جوانی اهل روستای فردو که در قم ساکن بود در این روستا دچار عارضه قلبی می شود که بایستی سریعا به بیمارستان انتقال پیدا می‎‌کرد، اما به دلیل بسته شدن جاده در اثر ترافیک نیروهای امداد با تاخیر خود را به بیمار می‌رسانند و همین امر موجب فوت آن جوان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع خشم مردم فردو را برانگیخته می‌کند و دیگر علاقه‌ای به ورود این چنینی مردم به این منطقه را ندارند زیرا اسباب این رفت و آمد آنچنانی نیست که هر دوی آنها راحت باشند.

اما ماجرا را از آن سوی دیگر هم باید دید. اینکه مردم قم هم نیاز دارند تا از در این فصل به منطقه‌ای نزدیک برای تماشای برف و برف بازی کودکانشان بروند و اوقات فراغت خود را بگذرانند، اما متاسفانه عدم وجود امکانات مناسب در حوزه گردشگری در برف انبار موجب اعتراض همه شده.

مردمی که هنوز کودکانشان برف را ندیده اند و نمی دانند برف چه شکلی است؟! این مردم هم حق دارند از نعمات الهی در اطرافشان استفاده کنند. حال باید دید که این تعارض چگونه شکل گرفته و چگونه باید آن را حل کرد؟!

بر همین اساس تصمیم گرفتیم گفت و گویی با فعال فرهنگی و مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت ندای رحمت رضوان فردو، داشته باشیم تا بیشتر از جزئیات موضوع باخبر شویم.
حجت‌الاسلام والمسلمین وحید وفایی نکو، با اشاره به اینکه برف انبار به علت داشتن فضای کوه پایه‌ای و برفگیر بودن آن توجه بسیاری از گردشگران و کوهنوردان را به خود جلب کرده است، عنوان کرد: سالهاست که ما درخصوص برف انار روستای فردو با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم که در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی و اقتصادی نیازمند رسیدگی است. متاسفانه در سطح منطقه هیچ اقدام موثری در زمینه زیرساختی انجام نشده تا بتوانیم پذیرای گردشگران و کوهنوردان باشیم.
وی درخصوص زیرساخت‌های عمرانی روستای فردو ادامه داد: فضای جاده فردو پاسخگوی حضور تعداد بالای خودروها بخصوص در ایام تعطیل نیست و باعث ترافیک شدید در آن منطقه می‌شود که همین موضوع موجب از دست رفتن یکی از اهالی فردو شد، زیرا نتوانستند به موقع او را به بیمارستان برسانند.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت ندای رحمت رضوان فردو با بیان اینکه این منطقه نیازمند برنامه ریزی مداوم و مستمر است و با سرکشی‌های موقتی نیروهای امداد و نیروی انتظامی مشکلات از ریشه حل نمی‌شود، اظهار کرد: لازم است که سازمان‌های مربوطه با تعامل و همفکری برنامه ریزی‌های مناسب را انجام دهند تا تمامی حداقل‌هایی که باید رعایت شود و مشکلات اساسی به وجود نیاید.
وی افزود: متاسفانه یکی از مشکلات فرهنگی که بایستی به آن رسیدگی کرد موضوع کشف حجاب برخی از بانوان در این منطقه است که به دلیل ناهمخوانی با فرهنگ و اعتقادات مردم روستا، موجب اعتراض و ناراحتی آنها شده است.

باتوجه به این توضیحات می‌فهمیم که در حوزه گردشگری و تفریحی برف انبار تدبیری اتخاذ نشده تا مردم تفرجگاهی در زمستان داشته باشند، بنابراین مردم قم و اهالی روستای فردو هردو به نوعی حق دارند.
استان قم نیازمند یک سایت گردشگری زمستانه است که با ظرفیت‌های روستای فردو همخوانی داشته باشد، پیوست‌هایی عمرانی، فرهنگی و اقتصادی که هم مردم فردو هم قمی‌ها از آن منتفع شوند.
سازمان‌های مربوطه بایستی برای آن منطقه نقشه گردشگری و یک سایت تفریحی مستقل ایجاد کنند تا همه چیز قانون بندی شود و در چارچوب‌های مربوطه نوع گردشگری مشخص شود.

قطعا ایجاد سایت گردشگری زمستانی می تواند عواید اقتصادی مختلفی نیز برای مردم داشته باشد ولی پیش از آن باید زیرساخت های عمرانی این منطقه مهیا شود تا مردم با خیال راحت تری از این فضای طبیعی بهره مند شوند و مشکلی نیز برای مردم فردو که شهیدپرورترین روستای کشور است پیش نیاید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اخبار اجتماعی خوزستان منطقه قم فردو روستای فردو برف انبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی و سایت ملی دیم گچساران با مساحت بیش از ۱۴۰ هکتار آغاز به کار کرد.
حیدرپور بیان کرد: این سایت به عنوان سایت اصلی به نژادی، معرفی و تکثیر ارقام مختلف گیاهان زراعی شامل گندم نان، گندم دوروم، جو، عدس و نخود، گیاهان روغنی، علوفه و ... برای کاشت در دیمزار‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور است.
نصرت اله حیدرپور افزود: این پردیس تاکنون با مشارکت سایر ایستگاه‌های تحقیقات کشاورزی کشور بیش از ۵۰ رقم مختلف محصولات زراعی را معرفی و در حال حاضر ۱۳ رقم گندم نان و دوروم، ۱۲ رقم جو، دو رقم عدس، دو رقم نخود، یک رقم کلزا، یک رقم خلر، یک رقم ماشک علوفه‌ای در طبقات مختلف بذری تکثیر و بذر پرورشی دو و سه برای تکثیر گسترده به ۱۷ استان کشور منتقل می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در حال حاضر بیش از ۱۵ لاین در حال معرفی در این پردیس وجود دارد که پس از طی مراحل مربوط به عنوان ا رقام جدید معر فی خواهند شوند.
حیدرپور ادامه داد: ویژگی ارقام معرفی شده در این پردیس نیاز آبی کمتر در مقایسه با ارقام آبی و تحمل بیشتر به شرایط تنش گرمایی انتهای فصل است و با یک تا سه آبیاری تکمیلی می‌توانند عملکردی برابر و گا‌ها بیشتر از ارقام آبی داشته باشند.
وی اضافه کرد: سطح نفوذ بالای ارقام معرفی شده این پردیس به دلیل استقبال کشاورزان در دیمزار‌ها و حتی در اراضی آبی شده و این پردیس به عنوان یکی از سایت‌های اصلی تولید بذور هیبرید ذرت در جنوب کشور است و هرساله بخش قابل توجهی از نیاز بذری ذرت کاران در جنوب کشور از بذر تولید شده از این پردیس تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • روستای فردو از افتخارات استان قم است